Αλλεργία

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η αλλεργία είναι μια έντονη αντίδραση του οργανισμού, όταν εισχωρήσει σ' αυτόν μια ξένη πρωτεΐνη (λεύκωμα). Ο τρόπος που μπορεί να εισχωρήσει η πρωτεΐνη αυτή στον οργανισμό διακρίνεται σε τρία είδη:

Τ' αποτελέσματα της αλλεργίας, που η πιο ήπια μορφή της λέγεται αναφυλαξία, μπορεί να είναι εξωτερικά (οπότε εμφανίζονται δερματικά εξανθήματα και φαγούρα) ή εσωτερικά που εκδηλώνονται με κεφαλόπονο, ρίγη, πυρετό και σπανιότερα κατάρρου. Αλλεργία εξαιτίας της τροφής και της αναπνοής εμφανίζεται μόνο σε άτομα, που ο οργανισμός τους είναι ευαίσθητος σε πρωτεΐνες, που βρίσκονται σε ορισμένες τροφές, ενώ, εξαιτίας των φαρμάκων, εμφανίζεται σε άτομα που ο οργανισμός τους δεν μπορεί να κάνει τέλεια το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, ενώ σε άλλους προκαλείται από τη γύρη των λουλουδιών, που περιέχει πολύ μικρή ποσότητα λευκώματος και μπαίνει στον οργανισμό από το βλεννογόνο της μύτης. Γενικά το αίτιο που την προκαλεί είναι δύσκολο να ανακαλυφτεί. Στο μεγαλύτερο όμως ποσοστό τους τα κρούσματα αλλεργίας αντιμετωπίζονται και εξουδετερώνονται εύκολα, με την κατάλληλη δίαιτα και τα φάρμακα, που για καθεμιά περίπτωση είναι αρμόδιος να συστήσει ο ιατρός.


Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.