Βεάκης Αιμίλιος

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Αιμίλιος Βεάκης, Έλληνας κορυφαίος ηθοποιός που διακρίθηκε σε πολλά έργα, γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1884 στον Πειραιά και πέθανε στις 29 Ιουνίου 1951 στην Αθήνα.

Σπούδασε ηθοποιία στη Βασιλική Δραματική Σχολή. Για πρώτη φορά έπαιξε στο θέατρο, στο Βόλο, τον Απρίλιο του 1901. Έπαιξε με επιτυχία τα κύρια πρόσωπα σε σημαντικότατα έργα, όπως: "Ο Οιδίππους τύραννος", "Μάκβεθ", "Οθέλλος" κλπ. Προπολεμικά θεωρήθηκε ο καλύτερος βασιλιάς Ληρ της Ευρώπης και η αξία του ως ηθοποιός ήταν πολύ μεγάλη και διεθνώς αναγνωρισμένη. Δίδαξε υποκριτική τέχνη στη Δραματική Σχολή της Εταιρείας των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Αργότερα έγινε καθηγητής πρακτικών ασκήσεων στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Ακόμη υπήρξε και θιασάρχης. Ο Βεάκης, εκτός από ηθοποιός, ήταν και συγγραφέας. Το 1925 δημοσίευσε την ποιητική συλλογή "Τραγούδια της αγάπης και της ταβέρνας" και τον άλλο χρόνο, 1926, το μυθιστόρημα"Οι θεατρίνοι" κ.ά.


Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.