Βικτώρια λίμνη

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η λίμνη Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και μία από τις τέσσερις μεγάλες λίμνες του κόσμου. Η έκτασή της είναι 67.000 τ.χλμ. και από εδώ πηγάζει ο Νείλος ενώ σε αυτήν εκβάλλουν άλλοι τέσσερις ποταμοί. Βρίσκεται ανάμεσα στην Ουγκάντα, την Κένυα και την Ταγκανίκα. Εξερευνήθηκε από το Σπηκ, τον Γκραντ και το Στάνλεϊ (1875).

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1135 μέτρα, ενώ το βάθος της δεν ξεπερνά τα 80 μέτρα, με πολλά νησιά που ανήκουν κυρίως στην Τανζανία και την Ουγκάντα. Στις όχθες της υπάρχουν πολλές πόλεις, με αποτέλεσμα αυτές να είναι πυκνοκατοικημένες.

Κυριότερες πόλεις στην Τανζανία είναι η Μουλέμπα, η Μουάνζα, η Νυαχάνγκα και η Μουσόμα, στην Κένυα, η Κισσούμου και στην Ουγκάντα η Τζίντζα, η Καμπάλα, η Εντέμπε και άλλες. Οι πόλεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους με ατμοπλοϊκή συγκοινωνία.

Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.