Κλαύδιος

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Καίσαρας Αύγουστος Τιβέριος Κλαύδιος Γερμανικός γεννήθηκε περί το 10 π.Χ. και πέθανε στις 13 Οκτωβρίου 54 μ.Χ., δηλητηριασμένος από μανιτάρια που του πρόσφερε ως γεύμα η σύζυγός.

Βιογραφία

Ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του Καλιγούλα στα 41 μ.Χ. κι ήταν κιόλας 50 χρονών, μορφωμένος και προοδευτικός. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του κυβέρνησε συνετά και δίκαια, επειδή όμως δεν είχε δυνατή θέληση παρασυρόταν απ' τη γυναίκα του, τη σκληρή και διεφθαρμένη Μεσσαλίνα, που τον είχε κάνει υποχείριό της και αποδείχθηκε τυραννικός και σκληρός αυτοκράτορας. Παρόλα αυτά η κυβέρνησή του σε πολλά σημεία ήταν καλή, γιατί έφερε την τάξη στα οικονομικά και ανάλαβε την εκτέλεση μεγάλων κοινωφελών έργων. Μετά τη δολοφονία της Μεσσαλίνας, παντρεύτηκε την Αγριππίνα, μητέρα του Νέρωνα. Αυτή τον έπεισε να ορίσει διάδοχό του το γιο της Νέρωνα κι αφού το κατάφερε δηλητηρίασε.


Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.