Παγώνι

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τ' ομορφότερο και το μεγαλύτερο απ' τα ορνιθοειδή. Το μήκος του φτάνει το 1,25 μ. Έχει ψηλό λαιμό, που καταλήγει σ ένα μικρό κεφάλι με λοφίο και χοντρό ράμφος. Έχει κοντά σε σχέση με το σώμα του πόδια, πλούσιο φτέρωμα, που όμως δε διευκολύνει καθόλου το πέταγμα. Ζει αρκετά χρόνια (σχεδόν μέχρι τα 25) και θεωρείται πτηνό κατεξοχήν ασιατικό. Γονιμοποιείται και γεννά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο της κότας. Εκείνο που έκανε και κάνει το παγώνι περιζήτητο πουλί, είναι η ομορφιά του και συγκεκριμένα αυτή του αρσενικού, που τα φτερά της ουράς του σχηματίζουν στο άνοιγμά τους πραγματική τεράστια βεντάλια με καταπληκτικά χρώματα. Τα ίδια χρησιμοποιούνται και στη διακοσμητική.

Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.