Πυγμαίοι

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πληθυσμός που ζει κυρίως στο κέντρο της Αφρικής.Οι Πυγμαίοι είναι περίπου 130.000 άτομα, χωρισμένα σε τρεις ομάδεςτους Μπαμπούτις, ανατολικά του παλιού Βελγικού Κογκό,Πυγμαίους του κέντρου, δυτικά του παλιού Βελγικού Κογκό και μέσα στη Δημοκρατία του Κογκό καιτους Πυγμαίους της Δύσης (στην Γκαμπόν και στο ΚαμερούνΈχουν ύψος κάτω από 1,50 μ. κι έχουν λίγο πεταγμένο σαγόνι. Zουν μέσα σε στρατόπεδα, που αποτελούνται από καλύβες, που έχουν σχήμα μισού κύκλου. Οι γυναίκες φτιάχνουν αυτές τις καλύβες και ψαρεύουν. Οι άντρες κυνηγούν πολλοί-πολλοί μαζί αντιλόπες κι ελέφαντες.Οι Πυγμαίοι είναι πληθυσμός που ζει στα δάση. Όταν δε βρίσκουν πια κυνήγι αλλάζουν περιοχή.Οι Πυγμαίοι λατρεύουν ένα και μοναδικό θεό, που τον ονομάζουν Χρβούμ.Τους νεκρούς τους τοποθετούν μέσα σε σπηλιές και σε κουφάλες δέντρων. Η κοινωνική τους οργάνωση είναι αρκετά πολύπλοκη. Παραδέχονται το φαινόμενο της πολυγαμίας, αν κι αυτό δε συμβαίνει συχνά. Η κοινωνία τους χωρίζεται σε πατριές. Κάθε πατριά λατρεύει και το δικό της ζώο κροκόδειλο, χιμπατζήΟι Πυγμαίοι υιοθέτησαν τη γλώσσα των πληθυσμών Μπαντού, με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή.Η λογοτεχνία των Πυγμαίων διακρίνεται για την ποίησή της και τους μύθους της.


         ΑλεξίαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.