Σαμούρι

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αρπαχτικό ζώο, θηλαστικό, που ανήκει στην οικογένεια ικτιδίδες ή μουστελίδες. Ζει στη Β Ρωσία, τη Σιβηρία και τη ΒΔ Αμερική. Το σώμα του είναι μικρό και το τρίχωμά του πυκνό και γυαλιστερό. Το χρώμα του τριχώματος είναι υπόμαυρο ως καστανόχρωμο με γαλάζιες ανταύγειες, γι` αυτό το δέρμα του θεωρείται άριστο γουναρικό. Το κεφάλι του είναι μικρό, κωνικό, με αυτιά μεγάλα και όρθια. Τα μουστάκια του είναι μεγάλα και χρησιμεύουν ως όργανα αφής και το στόμα του έχει μεγάλους και κοφτερούς κυνόδοντες. Έχει ισχυρά σκέλη, δάχτυλα μακριά με γαμψά νύχια, περπατάει αθόρυβα και κάνει μεγάλα άλματα. Βγαίνει τη νύχτα για κυνήγι και τη μέρα κρύβεται στη φωλιά του, που την κατασκευάζει στις κουφάλες των δέντρων. Το σαμούρι γεννά 3-9 μικρά που τα θηλάζει. Κινδυνεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας του κυνηγιού που υφίσταται για το δέρμα του.


LivePedia.grH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.