Live-Pedia.gr:Σχετικά

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η LivePedia.gr είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια, ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες. Οποιοσδήποτε μπορεί να την αξιοποιήσει χωρίς κανενός είδους υποχρέωση (αντίτιμο), η οποία λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Livepedia.gr. Είναι συλλογικό έργο, δηλαδή, βασίζεται στους επισκέπτες και τα μέλη της οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν νέα, δικά τους λήμματα, ή να επεκτείνουν αυτά που υπάρχουν ήδη.

Πίνακας περιεχομένων

Ποιοί συμμετέχουν στη LivePedia.gr;

Στη LivePedia.gr συμμετέχουν όσοι απλώς το επιθυμούν, χωρίς καμία προϋπόθεση ή υποχρέωση. Μπορείτε να συμμετάσχετε είτε ως επισκέπτες είτε ως μέλη της LivePedia.gr. Η διαφορά των επισκεπτών με τα εγγεγραμμένα μέλη είναι ότι η συνεισφορά των μελών καταγράφεται από το σύστημα και έτσι είναι δυνατόν να γνωρίζετε σε ποιά λήμματα έχετε συνεισφέρει και πως. Επίσης, είναι δυνατόν να επικοινωνείτε με άλλα μέλη της LivePedia.gr ανταλλάσσοντας σχόλια και συντονίζοντας τη συνεισφορά σας.

Μα, είναι πράγματι ελεύθερη;

Μπορείτε να αξιοποιείτε το περιεχόμενο όπως το επιθυμείτε, να το ενσωματώσετε σε δικά σας έγγραφα, να το αποστείλετε σε παραλήπτες η-ταχυδρομείου κ.λπ., αρκεί να αναφέρετε την πηγή του περιεχομένου και να το διαθέτετε με την ίδια ελευθερία.

Πως μπορεί να συμμετάσχει κάποιος;

Μπορείτε να επεκτείνετε λήμματα που υπάρχουν ήδη στη LivePedia.gr. Εάν εκτιμάτε ότι ένα υπάρχον λήμμα πρέπει να επεκταθεί με νέες πληροφορίες ή εξελίξεις σχετικά με αυτό, απλώς κάντε κλικ στην "Επεξεργασία" και κάντε το.

Λείπει κάποιο λήμμα που σχετίζεται με το γνωστικό σας αντικείμενο; Επιστήμη, Επάγγελμα, χόμπι; Κάντε κλικ στο "Νέο λήμμα" και προσθέστε το.

Δεν βρίσκετε πληροφορίες για την περιοχή σας; Για την πόλη σας; Για το χωριό σας; Βρείτε τον κατάλληλο τίτλο, κάντε κλικ στο "Νέο λήμμα" και προσθέστε το.

Τι είδους λήμματα πρέπει να προστίθενται;

Οτιδήποτε ενδιαφέρει εσάς, ενδιαφέρει και πολλούς άλλους. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο είδος των λημμάτων που επιτρέπεται να προστίθενται. Επιστημονικά θέματα, σχολικά θέματα, βιογραφίες, τοπωνύμια ή οτιδήποτε άλλο.

Ξέρετε, νιώθω άβολα, δεν ξέρω εάν τα καταφέρω

Είναι κατανοητή αυτή η ανασφάλεια, τη νιώσαμε και εμείς στην αρχή. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί τέτοια επιχειρηματολογία ώστε να αρθεί αμέσως αυτή η ανασφάλεια. Πιστεύουμε ότι μόνον δοκιμάζοντας θα συμβεί αυτό. Δοκιμάστε κάτι από τα παρακάτω:

  • Επισκεφθείτε το λήμμα "Δοκιμές" και γράψτε ότι θέλετε, δείτε πως λειτουργεί το λογισμικό. Ότι συμβεί εκεί δεν είναι αξιοποιήσιμο από τους επισκέπτες οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε εσείς ή να εκθέσετε τη LivePedia.gr.
  • Βρείτε ένα υπάρχον λήμμα του ενδιαφέροντός σας και του γνωστικού σας πεδίου και κάντε μία πολύ μικρή διόρθωση. Αποθηκεύστε το και θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ εύκολο να εκθέτετε τη γνώση σας στο κοινό.
  • Συνεισφέρετε στην αρχή προσαρμόζοντας τη συνεισφορά άλλων, μέχρι να εξοικειωθείτε: Επισκεφθείτε την αντίστοιχη αγγλική εγκυκλοπαίδεια WikiPedia.org, βρείτε ένα λήμμα του ενδιαφέροντός σας και αποθηκεύστε το στη LivePedia.gr απλώς μεταφράζοντάς το (η WikiPedia.org λειτουργεί με τις ίδιες προδιαγραφές και είναι νόμιμη η μεταφορά περιεχομένου από και προς αυτήν).
  • Ζητήστε από τους διαχειριστές της LivePedia.gr (δείτε παρακάτω) να σας βοηθήσουν σε ότι χρειαστείτε, μία απευθείας επικοινωνία πάντα βοηθάει.

Διαχειριστές της LivePedia.gr

  • Τελίδης Γιάννης (John)
  • Σιδηρόπουλος Παναγιώτης (Panos)
  • Νίκου Δημήτριος (Δημήτριος).

Χορηγοί Περιεχομένου

Σημαντική συνεισφορά του η αρχική εισαγωγή των πάνω από 22.000 λημμάτων του Ελληνικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού που οι εκδόσεις ΜΑΤΖΕΝΤΑ διαθέτουν σε CD-ROM. Το Ελληνικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό στηρίζεται στην Εγκυκλοπαίδεια "Ευρώπη-Ελλάδα-Κόσμος", εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την πράξη καταλληλότητας 7η/Αριθ. Πρωτ. Γ2/3236. Το Ελληνικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό ακολουθεί τη γραμματική της δημοτικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, όπως αυτή απλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, στο περιεχόμενο της LivePedia.gr συνεισφέρουν, αφιλοκερδώς, και οι εκδοτικοί οίκοι των εντύπων:
Χορηγοί περιεχομένου:

Εικόνα:Periskopio-icon-small.jpg

Περισκόπιο

Εικόνα:Stratiotiki-Istoria-icon-sm.jpg

Στρατιωτική Ιστορία

Εικόνα:Naftiki-istoria-icon-small.jpg

Ναυτική Ιστορία

Εικόνα:Istorika-themata-icon-small.jpg

Ιστορικά θέματα

Εικόνα:Crypto-icon-small.jpg

Crypto

Εικόνα:Corpus-icon-small.jpg

Corpus

Εικόνα:Amintiki-epitheorisi-icon-s.jpg

Αμυντική επιθεώρηση

Εικόνα:Aeroporiki-istoria-icon-sma.jpg

Αεροπορική ιστορία
H LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.