Μεσσαλίνα

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η Μεσσαλίνα, ήταν Ρωμαία αυτοκράτειρα από το 24 μέχρι το 48 μ.Χ., η οποία παντρεύτηκε τον Κλαύδιο κι απόκτησε απ' αυτόν δύο παιδιά, τον Βρεττανικό και την Οκταβία. Έγινε περιβόητη για την έκλυτη ζωή της, τις πολιτικές της ραδιουργίες και τη σκληρότητα απέναντι στους αντίπαλους της. Εξασκούσε μεγάλη επιρροή στο σύζυγό της Κλαύδιο και, θέλοντας να τη διατηρήσει, σκότωσε την Ιουλία, την αδελφή του Καλιγούλα που ήταν πολύ όμορφη και γι' αυτό τη ζήλευε.

Η συμπεριφορά της ήταν απάνθρωπη προς τους πολιτικούς αντίπαλούς της, που τους εξαφάνιζε όπως και πολλούς εραστές της. Τόλμησε να παντρευτεί το Γάιο Σίλιο, για να πάρει αυτός τη θέση του Κλαύδιου. Ήρθε σε σύγκρουση με τους απελεύθερους, δηλαδή πρώην δούλους, Πολύβιο και Νάρκισσο. Κατόρθωσε να σκοτώσει τον πρώτο, αλλά ο Νάρκισσος σκότωσε κι αυτήν και το Σίλιο.


Εικόνα:Lp-stamp-line.gif
LivePedia.gr :: Η Ελληνική Ελεύθερη ΕγκυκλοπαίδειαH LivePedia.gr είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της.
Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε τη LivePedia.gr στο Twitter


Προσωπικά εργαλεία
LivePedia στο iPhone
Χορηγός Φιλοξενίας Διακομιστή
*σημείωση
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια διαφήμιση που δεν ταιριάζει εδώ, παρακαλούμε σημειώστε τη διεύθυνση στην οποία οδηγεί και ενημερώστε μας με email στο livepedia@gmail.com.